Při pohledu na počítadlo českého dluhu, odkaz zde, si kladu otázku: Jak je možné, že za takovouhle nezodpovědnou lumpárnu už dávno neženou Češi politiky „klackama“?

Do poloviny devadesátých let neměla ČR žádný veřejný dluh. Ten současný, který roste takovou rychlostí, že ho již nelze ani zastavit, a který způsobily minulé ale i současné politické strany v čele se svými politickými reprezentanty, je rychlou a zaručenou cestou ke státnímu bankrotu. Jak je možné, že tito politici nejsou hnáni českým národem k zodpovědnosti? Copak Češi nechápou, že tyto dluhy rostou třiapůlkrát rychleji, než je vlastní produkce hrubého domácího produktu?  Raketová rychlost růstu dluhu činí 5 232,-Kč za jednu jedinou vteřinu.

Vláda se nám snaží vymývat mozek tvrzením, že schodek srovná zvýšeným výběrem daní. Co je to proboha za kolosální nesmysl? Vždyť z nás ze všech dělá úplné pitomce.

Snížit dluh se dá jedině zvýšením produkce výrobního potenciálu, tedy HDP, a snížením státních výdajů. Jiná cesta prostě neexistuje. Hloupost a neschopnost politiků napříč politickým spektrem je neuvěřitelná.

Představte si, že se zadlužíte a dostanete se do tíživé situace. Jaké máte řešení? To správné je si jít přivydělat třeba brigádou a omezit na minimum svoje výdaje. To nesprávné je, že si půjčíte další peníze nebo rovnou půjdete někoho okrást.  A přesně toto ti naši slavní politici provádí. Půjčují si peníze, vydávají dluhopisy a okrádají nás čím dál většími daněmi a skrytou inflací. Toto doposud dělali a dělají bez rozdílů všichni.

Na současné politické scéně není nikdo, kdo by to nemilosrdné počítadlo dluhu dokázal alespoň zastavit, natož aby se jeho směr otočil na opačnou stranu, tedy tak, aby se začal snižovat jeden a půl bilionový dluh.

Českému národu se zatím zdá, že ještě není tak zle. Nezodpovědný člověk si to myslí také, ale jen do chvíle, než mu na dveře zaklepe exekutor.  Pokud se nestane něco dosti zásadního na naší politické scéně, obávám se, že naši českou zemi navštíví pán s nekompromisním jménem Bankrot.

Petr Havlíček

Čtěte také: http://pozitivnisvet.cz/neprehlednete/verejna_zaloba_na_stat