Italský doktor onkolog Dr. Simoncini (www.curenaturalicancro.com) s úspěchem již řadu let používá pro úplné vyléčení pacientů a tedy zahubení rakoviny v lidském těle jedlou sodu (soda bicarbona), která již po několika dnech či týdnech užívání prokazatelně bezezbytku umoří a zcela zahubí veškeré rakovinové nádory v lidském těle. Je to dáno faktem, že rakovina – jinak pandemická houba či plíseň rodu Candida, obecně miluje kyselé prostředí a v něm také prosperuje a hojně bují, naopak zásadité prostředí jí moří a ničí.

Jedlá soda je už odedávna používána pro mnoho účelů: například odstraňuje zápachy v chladničce, pomáhá čistit koberec nebo vybělit zuby. Avšak jen málo lidí ví něco o tom, že může být využita i jako účinný alternativní lék v případě rakoviny. Tato metoda se osvědčila především u rakoviny krku, tlustého střeva, střev a oblasti konečníku. Pokud navíc tento způsob léčby porovnáme s přemrštěnými náklady na chemoterapii nebo ozařování, pak léčba jedlou sodou nás nestojí prakticky nic. A navíc je to humánní a neinvazivní metoda – což nikdy nemůžeme tvrdit o běžných způsobech léčby rakoviny. To nejhorší, co by se mohlo stát v případě léčby sodou, je žádný účinek. A už jen to je velké plus, pokud vezmeme v potaz ničivost běžných léků nebo operací, používaných při léčbě rakoviny, kdy dochází k poškozování imunitního systému a tělo se dostává do stavu těžkého šoku.

„Uzdravila jsem se a byla jsem šťastná, že jsem nemusela projít mučivou cestou, které jsou podrobováni jiní nemocní lidé, když musí podstupovat chemoterapii nebo ozařování. Neztratila jsem své vlasy ani nic jiného,“ poznamenává 60-ti letá Sondra Braun, která přežila rakovinu s pomocí léčby sodou.

Rakovinným buňkám se daří hlavně v prostředí chudém na kyslík. Tělo nedokáže zásobovat buňky kyslíkem, pokud je překyselené – a právě to bývá běžným stavem těch, kteří mají zhoubné nádory a přitom konzumují jídlo s rafinovanými cukry, moukou, kofeinem a dalšími kyselinotvornými potravinami. Naproti tomu jedlá soda (Sodium Bicarbonate) je substancí, která dokáže neutralizovat kyselé složky v těle. Už jen jedna čajová lžička sody za týden dokáže vyrovnat PH v krvi a stejných účinků je možné dosáhnout i přechodem na stravu, která je bohatá na zásadité složky.

Díky tomu, že hlavním zdrojem růstu pro rakovinné buňky jsou především cukry, smícháním sody s javorovým sirupem dosáhneme toho, že se tato směs dostane až do nádorů. Je to něco podobného Trojskému koni, neboť soda takto působí jako zbraň proti nemoci. Osvědčeným receptem pro tento způsob léčby je smíchat 3 díly organického javorového sirupu s 1 dílem jedlé sody, při mírném ohřátí dobře rozmíchat (po dobu 5-10 minut). Užívá se v množství 3 čajové lžičky denně po dobu 1-2 měsíců.

„Narazila jsem na článek o italském lékaři Dr. Simoncinim, který injekčně aplikoval jedlou sodu přímo do zhoubného nádoru, aby jej zničil,“ dodává Sondra Braun. „A z nějakého důvodu mě tato myšlenka velmi zaujala. A už po třech týdnech užívání směsi sody a sirupu se můj nádor začal zmenšovat a stával se měkčím. Bylo to zdokumentováno i mým onkologem a chirurgem na základě prohlídek a vyšetření ultrazvukem. Nádor se nakonec zmenšil až na velikost 1,4 cm a dál už se nezmenšoval, protože z něj zbyla pouze mrtvá tkáň.“

Dr. Tullio Simoncini během své léčby nádorů zjistil, že u jeho pacientů se vždy vyskytuje i kandidóza. To jej dovedlo k teorii, že rakovina je z určitého pohledu podobná plísním. A protože si tělo nedokáže vytvořit rychlou imunitu proti jedlé sodě jako proti plísňovému prostředku, mohl ji úspěšně aplikovat přímo do nádorů a tím neutralizovat jejich kyselost. Přitom ale kladl důraz i na doplňování probiotik a na nutnost vyhýbat se co nejvíce chemickým a enviromentálním toxinům.

Zkušenost s léčbou prostřednictvím jedlé sody má i Ian Roadhouse – farmář ze Severní Karolíny, když mu ji doporučil léčitel Jim Kelmun:

„Lékaři už mi dávali méně než 6 měsíců života, ale tento léčitel mi předepsal směs se sodou a už během několika měsíců se nádor ztratil. Nebylo jej už možné uvidět ani na rentgenu.“
Aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků, je vhodné kombinovat léčbu jedlou sodou i s jinými alternativními metodami, které vám může doporučit váš holistický léčitel.
Hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) neboli jedlá soda (soda bicarbona) je bílý prášek se zásaditou chutí. Hydrogenuhličitan sodný se používá jako součást kypřících prášků do pečiva a šumivých prášků do nápojů, k neutralizaci poleptání kyselinou či k neutralizaci žaludečních šťáv při překyselení žaludku, tzv. ,,pálení žáhy“, dá se také použít pro bělení zubů, pro změkčení potravin vařených ve vodě, na čištění v domácnosti i na pohlcení nežádoucích pachů.